1. Vær klar over at tak-stativer og andre tillegg på bilen øker luftmotstand - Med mindre du bruker et tak-stativ, å la det stå på bilen permanent vil resultere i økte kjøre-kostnader.

2. Minimer tomgang på kjøretøyet - Dagene når motorene måtte gå på tomgang for å nå punktet hvor de var ‘varme’, er borte. I dag trenger ikke biler dette steget da de varmes raskt opp og når operasjons-temperaturen enkelt.

3. Kjøre i så høyt gir som mulig - Å kjøre i høy hastighet sluker drivstoff. Å bytte gir når passende turtall-nivå er nådd, betyr jevnere kjøring. Jo raskere du er over i høyeste gir, jo mindre belastning på motoren, og du vil spare mer penger.

4. Unngå korte turer - Å kjøre korte turer er mindre drivstoff-effektivt enn lange turer. Hver gang kjøretøyet startes, bruker det drivstoff.

5. Vite hva du kjøper - Å ta seg tiden til å undersøke de skjulte kostnader når du kjøper bil, kan det spare betydelige pengebeløp. For eksempel, en bil kan ha en lav prislapp, men bildeler for reparasjoner kan være dyre. I tilfelle en ulykke, kan bytte av chassis deler være kostbart. Disse kostnadene er skjulte da de påvirker forsikringskostnadene og folk kjøper ofte forsikring uten å tenke på å undersøke hva prisene er for forskjellige kjøretøy i samme kategori.

Advertisement

6. Sjekk dekkene Regelmessig - Det anbefales at du sjekker dekkene hver 2-4 uker, spesielt om du kjører mange kilometer.